Sari la conținut

[Știri lume] - Două cutremure s-au produs, marți, în România. Ce magnitudini au avut


Postări Recomandate

Două cutremure cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs, marţi, în România, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de Agerpres.

Primul seism, de 3,3 pe Richter, a avut loc la ora 2:34 (ora locală a României) la adâncimea de 103 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău.

De la începutul lunii aprilie, în zona seismică Vrancea au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

S U R S Ă

  • 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...