Sari la conținut

[Istorie si Turism] Gradina Zoologica din Wuppertal ,cu cea mai mare incinta cu lei din Germania


Postări Recomandate

Scurt Istoric: 
 Grădina zoologică a fost fondată la 5 decembrie 1879 de către o societate pe acțiuni , Gesellschaft Zoologischer Garten.  Clădirea centrală a fost deschisă împreună cu grădina zoologică în sine la 8 septembrie 1881. Ea prezenta 34 de animale, printre care o pereche de lupi și un urs.  De atunci, grădina zoologică a fost extinsă în mod constant.

În 1937, societatea pe acțiuni care deținea grădina zoologică s-a luptat din cauza dificultăților economice, iar operațiunile au fost transferate de atunci consiliului orașului Wuppertal.
Sfârșitul anilor 1900 până în anii 2000 a avut loc îmbunătățiri și renovări majore în ceea ce privește exponatele grădinii zoologice.
Incinta gorilelor a fost actualizată și extinsă la 525 de metri pătrați (5.650 de picioare pătrate) în 2006, care coincide cu cea de-a 125-a aniversare de la deschiderea grădinii zoologice. Vizitatorii pot vedea gorilele printr-o fereastră mare de sticlă. Incinta pentru maimuțe de foraj a fost, de asemenea, renovată în 2006. 
La 24 mai 2007, grădina zoologică a deschis o nouă incintă pentru lei și tigri. Incinta cu lei de 1 hectar (2,5 acri) este considerata a fi cea mai mare dintr-o gradina zoologica germana, iar tigrii siberieni traiesc acum in mai multe incinte din Valea Tigrilor.  

                                                           

Astăzi, grădina zoologică găzduiește aproximativ 5.000 de animale din peste 500 de specii pe o suprafata de peste 24 hectare (59 de acri)

Turism:
Vizitatorii pot observa animalele din diferite perspective. Printre altele, în zona exterioară au fost amenajate un turn de observație și un tunel. O altă facilitate mare (aprox. 4.300 de metri pătrați) este locuită de elefanții africani. Au în mod regulat urmași, inclusiv 2 pui în 2020. Alte atracții includ casa maimuțelor cu bonobo (pe cale de disparitie) și gorile și incinta în aer liber pentru urangutani, casa din America de Sud cu tapiri și lenesi cu două degete, sau incinta pentru leoparzi de zăpadă .

Nou din 2021 este Aralandia, voliera cu zbor liber de aproape 1.100 de metri pătrați și până la 10 metri înălțime apartine Perusilor și Flamingo Chilean.

Orele de functionare a parcului zoo pentru tursti Ora de vară (CEST)* 9:00 a.m. - 6:00 p.m ; Ora de iarnă (CET)* 9:00 a.m. - 5:00 p.m

Cateva poze proprii: 
 
                                                                     


                                                         


                                                                   


Sursa :Click aici !


 

 

  • 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...