Sari la conținut

[FOTBAL] Lovitură grea pentru Gigi Becali cu banii din transferul lui Olimpiu Moruțan!


Postări Recomandate

 

Conform informațiilor obținute, Comisia a decis că Becali trebuie să plătească 279.000 de euro plus TVA pentru cele 9% pe care Iftime le avea dintr-un ulterior transfer, iar suma a fost calculată inclusiv cu bonusul de 600.000 de euro primit de FCSB pentru că Moruțan a evoluat în cel puțin 15 meciuri.

În plus, miliardarul FCSB mai trebuie să trimită către Botoșani și 41.789, dar fără TVA, reprezentând contribuția de solidaritate din aceeași afacere.  Gigi Becali a primit o lovitură greaFCSB trebuie să plătească o sumă uriașă din transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, din cadrul FRF, a luat o decizie importantă pentru două cluburi din Liga 1: FCSB și FC Botoșani. Patronii Gigi Becali și Valeriu Iftime nu s-au înțeles asupra sumei pe care trebuie să o plătească formația roș-albastră pentru cele 9% cuvenite moldovenilor din transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul. 

Mai precis, suma de transfer a fost de 3.5 milioane de euro plus TVA, doar că discuțiile au apărut din cauza bonusului de 600.000 de euro pe care FCSB l-a încasat după ce Moruțan a atins 15 meciuri jucate pentru gruparea din Istanbul. Iftime a considerat că și acea sumă trebuie adăugată la valoarea totală a transferului, în vreme ce Becali a susținut contrariul.

În actele semnate de FCSB și Botoșani s-a stabilit că suma la care se va calcula procentul de 9% este dată de diferența dintre indemnizația de transfer și 1.000.000 de euro cât achitase anterior Gigi Becali. Ținând cont de acest aspect, comisia FRF a stabilit că suma actuală de transfer este de 3.500.000 de euro plus 600.000 de euro, adică un total de 4.100.000 de euro.

Ca urmare, procentul de 9% se va aplica la 3.100.000 de euro (diferența de 1.000.000 de euro a fost plătită deja de Becali), astfel că FC Botoșani este îndreptățită să primească 279.000 de euro plus TVA.

Dublu impact: trebuie să le dea bani și pentru contribuția de solidaritate  Loviturile pentru Gigi Becali nu se opresc aici. Aceeași comisie a decis că Valeriu Iftime trebuie să primească de la Gigi Becali și suma de 41.789 de euro, fără TVA, pentru contribuția de solidaritate la formarea fotbalistului.

Olimpiu Moruțan a evoluat timp de doi ani la Botoșani, iar acest lucru va fi recompensat conform legilor în vigoare. În fine, pe lângă acești bani, FCSB trebuie să achite și costurile de judecată plus onorariul avocatului părții care a câștigat procesul.

Clubul patronat de Gigi Becali a făcut recurs, dar șansele să câștige sunt infime, gestul fiind mai degrabă o amânare a plății până la următorul termen.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...