Sari la conținut

[Mister] Misterul templierului adormit din Argeș. Ce au descoperit oamenii de știință pe trupul cavalerului


Postări Recomandate

  • Administrator

 Misterul templierului adormit din Argeș.

La un moment dat, cavalerul a fost deshumat, iar specialiștii au rămas surprinși când au descoperit că acesta era perfect conservat. Cu toate că istoricii nu au reușit să afle identitatea acestuia, mulți sunt de părere că mormântul îl adăpostește fie pe Negru Vodă, Vlaicu Vodă, un cavaler teuton sau un templier. Pe de altă parte, deasupra mormântului se regăsesc unele imagini precum Fleur de Lis și Fecioara Maria însărcinată cu Isus.

Biserica Domnească din Curtea de Argeș găzduiește nu mai puțin de 14 morminte voievodale, care au stârnit de-a lungul vremii multe controverse printre istorici. Lăcașul sfânt datează din secolul al XIV-lea și poartă azi hramul Sfântului Nicolae. La începutul secolului al XX-le, istoricii au încercat să identifice domnitorii care se odihnesc aici, descoperind o pictură cu Fecioara Maria însărcinată, un simbol rar întâlnit în creștinism.

Ei bine, atunci când hainele au intrat în contact cu aerul, au fost distruse, rămânând doar accesoriile, care au ajuns în cele din urmă la Muzeul Național de Istorie, unde se regăsesc și în zilele noastre. Cu toate acestea, incredibila descoperire a lăsat în urmă un mister greu de elucidat. Deși Vladislav Vlaicu era numele trecut pe mormânt, unii istorici susțin că acolo s-ar afla, de fapt, voievodul Radu Negru. Însă osemintele nu au fost testate ADN și nici datate cu izotopul C14, deoarece unii susțin că nu a fost nevoie, iar alții că testările nu au fost solicitate.

Pe de altă parte, în ”Dacia hyperboreana”, scriitorul Vasile Lovinescu avea următoarea teorie:”Întemeierea Țărilor Române a fost făcută de inițiați în vechile mistere, moștenite de la daci, care și ei le-au căpătat anterior. Până la anul 1300, când intră în istorie, Basarabii sunt o castă, nu o familie, casta sacerdotală a dacilor, „purtătorii de căciuli. Cavalerul cu lebădă este, la rândul lui, un inițiat întrucât pe sarcofag se află dăltuit Arborele vieții, „Y”-ul sacru al lui Ianus, iar paftaua amintește că, în urmă cu 4000 de ani, Polul Ceresc era în Constelația lebedei sau a dragonului. Mulți domni ai noștri, până la Mihai Viteazul, au fost conștienți de descendența lor, adăugându-și în fața numelui particula „IO”, are înseamnă „Ianus – „Regele Dacilor”.

Sursa : click aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...