Sari la conținut

[Stiri Lume] Sute de copii sunt ținuți ostatici de militanții ISIS în Siria, după ce jihadiștii s-au baricadat în închisoarea pe care au atacat-o


Postări Recomandate

Închisoarea a fost luată cu asalt de militanții ISIS joia trecută, într-un atac care încă nu s-a finalizat. Cel puțin 136 de persoane și-au pierdut viața de la începutul atacului grupării teroriste, în încercarea lor de a elibera mii de prizonieri, membri ISIS. Atacul surpriză asupra închisorii a fost lansat de mai mult de 100 de militanți și a generat lupte crâncene atât în interiorul clădirii, cât și în afara sa. Forțele coaliției au efectuat mai multe bombardamente aeriene în sprijinul Forțele Democratice Siriene (FDS), o alianță dominată de kurzi și susținută de forțele coaliției conduse de SUA.

Grupul de monitorizare Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat că 84 de militanți ISIS, 7 civili și 45 de membri kurzi ai forțelor de securitate și paznici ai închisorii au murit în violențele care au început joi. Unicef, organizația de caritate pentru copii a ONU, a spus că este foarte îngrijorată de situația celor 850 de copii care au rămas în închisoare de la începutul atacului. Potrivit Unicef, riscul adus siguranței minorilor, printre care se numără și copii de 12 ani, este foarte mare, iar o parte dintre ei ar putea fi recrutați cu forța de către jihadiști.

Militanții ISIS folosesc copiii rămași în închisoare pe post de „scuturi umane”

FDS a spus că militanții ISIS s-au baricadat într-un dormitor comun în care au fost reținuți sute de copii care sunt suspectați că ar avea legături cu membri ISIS. Copiii sunt folosiți pe post de „scuturi umane”, iar FDS a avertizat că „teroriștii vor fi trași la răspundere în cazul în care copiii vor fi răniți”. FDS a anunțat că forțele sale au izolat zona din jurul închisorii și că „luptătorii ISIS care se găsesc dincolo de porțile închisorii nu mai au pe unde să scape”.

Potrivit OSDO, în închisoarea arhiplină din Hasakah au fost deținuți 3.500 de persoane suspectate ca fiind membri ISIS, inclusiv o parte din liderii grupării teroriste. Sute de jihadiști dintre cei care au evadat în urma atacului militanților au fost recapturați, însă unii din ei rămân încă liberi.

FDS, au luptat împotriva grupării ISIS după ce teroriștii au pus stăpânire pe suprafețe întinse din Siria până în 2019, când FDS a anunțat înfrângerea teritorială a ISIS.  Cu toate că nu mai sunt forța de temut pe care o reprezentau cândva, celule izolate ale jihadiștilor ISIS încă operează în Siria și au lansat mai multe atacuri împotriva forțelor de securitate și a civililor.

 

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia este ca sunt tinute sub sechestrul ISIS persoane nevinovate si tot acele persoane nevinovate mor din cauza gruparii ISIS.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...