Sari la conținut

[Mister] Misterul Triunghiul Bermudelor


Postări Recomandate

 

Triunghiul Bermudelor reprezinta o regiune situata intre Insulele Bermude, Miami, Florida si San Juan, Puerto Rico. Aici, de-a lungul timpului, misterul disparitiilor ciudate produse a ramas nedescifrat.

Totusi, oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca niste teorii care sa explice fenomenele neobisnuite care se petrec in aceasta zona a Oceanului Atlantic.

Triunghiul Bermudelor este responsabil pentru disparitia a peste 100 de nave si accidente aviatice, fara urma, in care au murit peste 1.000 de oameni. Disparitiile din Triunghiul Bermudelor au inspirat sute de carti si filme, care au incercat sa gaseasca cauza, insa nimeni nu a reusit sa desluseasca misterul.

Va prezentam mai jos o lista cu mai multe teorii, care au fost enumerate de catre experti, pentru a explica incidentele din Triunghiul Bermudelor.

 

Interferente electromagnetice

 

Anumite locuri de pe Pamant afecteaza negativ busolele si le fac sa aiba probleme in aratarea directiei nord corecte, fiind perturbate grav. Acest lucru s-a constat in Triunghiul Bermudelor si in desertul Gobi.

Acest lucru se datoreaza interferentelor electromagnetice. Oamenii de stiinta cred ca aceste unde reprezinta unul dintre motivele care duc la disparitia navelor in Triunghiul Bermudelor.

Un incident s-a petrecut in 1945, cand cinci avioane de razboi TBM Avenger au zburat peste Oceanul Atlantic. Locotenentul Charles Taylor a devenit paranoic, dupa ce a observat ca busola lui a luat-o razna si avioanele se deplasau astfel intr-o directie gresita.
Flota a crezut ca zboara spre Florida, insa ea a ajuns in Triunghiul Bermudelor unde au pierdut semnalul radio si au ramas fara comunicare, iar apoi au disparut fara urma.

 

Teoria gaurii de vierme

 

Una dintre explicatiile disparitiilor misterioase din Triunghiul Bermudelor o reprezinta teoria gauri de vierme. Cand oamenii pier acolo, nu se mai gaseste nicio urma.

Gaura de vierme este in esenta un portal de calatorie in timp, insa oamenii de stiinta nu au descoperit dovezi semnificative privind aceasta teorie aplicata in mijlocul Oceanului Atlantic.

Insa, cazurile sunt foarte ciudate, spre exemplu in 1941, nava americana USS Proteus, care transporta pasageri si marfuri, a disparut brusc in Triunghiul Bermudelor. O luna mai tarziu, un alt vas numit USS Nereus s-a pierdut tot acolo, disparand 61 de pasageri.

Nimeni nu stie ce s-a intamplat si nu a existat niciun semnal SOS care sa fie receptionat de la aceste nave. Echipele de cautare a epavelor nu au gasit nimic, nicio dovada si niciun cadavru
 

 

 

Tornade de apa

 

Tornadele de apa sunt similare cu acelea produse pe uscat, insa ele se formeaza doar pe ocean. Oamenii au vazut asemenea fenomene care s-au petrecut in regiunea dintre Bermude, Puerto Rico si Florida, iar unii sustin ca acestea reprezinta o cauza a disparitiilor misterioase din Triunghiul Bermudelor.

Schimbarea masiva de presiune la formarea acestor tornade, poate produce scufundarea avioanelor sau navelor, fara urma, in doar cateva zeci de secunde. Acest curent care se produce formeaza valuri uriase, chiar de peste 10-20 metri, care pot duce la disparitia navelor din zona.

Un exemplu il reprezinta disparitia zborului 19, cand 5 avioane americane au disparut fara urma in 5 decembrie 1945, in timp ce zburau deasupra Oceanului Atalntic, in Triunghiul Bermudelor, potrivit Listverse.

 

Teoria gazului metan

 

In 2016, oamenii de stiinta au descoperit mai multe cratere uriase pe coasta Norvegiei. Acestea masurau aproximativ 800 de metri in lungime si 45 de metri latime. Cercetatorii sustin ca acest fenomen s-a intamplat datorita bulelor de gaz metan, niste scurgeri aparute de pe fundul marii.

Unii experti considera ca aceasta teoerie poate explica scufundarea avioanelor si navelor din Triunghiul Bermudelor. Mai multe cercetari au dovedit ca in unele zone din ocean exista mai mult gaz metan decat in altele.

S-a constatat ca daca acel gaz este eliberat in apa, el poate duce la scufundarea rapida a navelor din larg.
 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...