Sari la conținut

[NEWS] » Evaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin miercuri proba la Matematică și Științele naturii


Postări Recomandate

Au început Evaluările Naționale, după un an de pauză. Primii care trec prin emoțiile testării sunt elevii din clasa a șasea.
Joi își vor arăta priceperea la matematică și științe. Miercuri au primit subiecte după modelul testelor Pisa, care să arate nivelul la care se află când vine vorba despre limba română și o limbă străină.

După o oră în care au întors subiectele pe toate părțile, în căutarea răspunsurilor corecte, unii au ieșit victorioși din sală.
Copil: „A fost bine, a fost ușor și m-am mai întâlnit cu colegii și a fost bine. Am scapăt de stres.”
Copil: „Toată lumea se sperie că e națională, evaluare națională, și de asta începe stresul să apară.”
În peste 700 de localități, acolo unde rata de infectare depășește un caz la mia de locuitori, elevii s-au văzut pentru prima dată după multă vreme. Bucuria de a fi din nou împreună a fost mai mare decât stresul testării.

Copil: „Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost masca, este incomodă. În rest a fost super ok. Ne-am văzut noi colegii între noi, a fost chiar o reunire frumoasă.”
La proba de joi sunt aşteptaţi să participe peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar.
Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.
Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ de către cadrele didactice din respectiva unitate în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Sursa: PRO TV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...