Sari la conținut

O nouă bornă pentru mașinile electrice: piața globală a ajuns la 10 milioane de unități


Postări Recomandate

Vânzările de mașini electrice au depășit nivelul de 10 milioane de exemplare la nivel global, în ciuda unei contracții de 16% a industriei auto în 2020, potrivit unui raport al Agenției Internaționale a Energiei.

În timp ce Europa a depășit China, devenind cea mai mare piață de vehicule electrice din lume pentru prima dată anul trecut, China a avut în continuare cel mai mare număr de mașini electrice pe drumurile sale, anul trecut, cu un stoc total de 4.5 milioane.

În ciuda faptului că numărul de autoturisme electrice utilizate la nivel global a crescut de la aproape zero la 10.2 milioane între 2010 și 2020, mașinile electrice și hibrizii plug-in au reprezentat doar 4.6% din vânzările globale de autoturisme anul trecut.

Un record de trei milioane de mașini electrice au fost înregistrate la nivel mondial anul trecut, cu 41% mai mult decât în 2019. Această tendință a continuat până în 2021, când înregistrările au crescut de 2.5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea este determinată de vânzările puternice din Europa și China, cu 450.000 și, respectiv, 500.000 de vehicule electrice vândute. În Statele Unite, vânzările s-au dublat față de primul trimestru al anului trecut.

În 2020, clienții au cheltuit 120 de miliarde de dolari pentru achiziționarea de mașini electrice, iar guvernele i-au sprijinit cu subvenții de 14 miliarde de dolari, o creștere de 25% față de 2019.

Acest lucru a fost determinat de stimulente puternice în Europa. Raportul Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) arată că numărul de mașini electrice, camionete, camioane și autobuze este așteptat să crească de la 11 milioane anul acesta la 145 milioane până în 2030. Până la sfârșitul deceniului, cifra ar putea atinge 230 de milioane dacă guvernele își accelerează eforturile pentru a atinge obiectivele climatice.

sursa: automarket.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...