Sari la conținut

[NEWS] INACO: România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului. Câți bani se investesc


Postări Recomandate

România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului, în general, cu cea mai slabă accesibilitate în rândul tinerilor cu oportunităţi reduse.
Acest lucru are efecte directe asupra stării de sănătate a populaţiei, asupra slabei dezvoltări a infrastructurii şi economiei sportive, potrivit unui comunicat al INACO.
INACO- Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România.

“Sportul clădeşte caractere prin disciplina muncii, prin forţa echipelor, prin ambiţie şi competiţie deschisă. Sportul ne învaţă să pierdem şi să câştigăm, să-i respectăm pe cei mai buni, să fim performanţi în modul de a gândi şi acţiona. Sportul combinat cu educaţia te poate duce bursier în cele mai bune universităţi ale lumii”, spun reprezentanţii INACO.
Potrivit sursei citate, din sumele alocate pentru acest an tineretului şi sportului doar 3,2 milioane lei se duc către investiţii, prin cheltuielile de capital.
”Cât investește România în tineret și sport? Cât o șpagă bună dintr-un dosar mare al DNA”

“Cât investeşte România anul acesta în tineret şi sport? 543 milioane de lei în anul 2021, cam 110 milioane euro, din bugetul de stat alocat Ministerului Tineretului şi Sportului sau cât o şpagă bună dintr-un dosar mare al DNA. Mai puţin decât prejudiciile de 739 milioane lei produse în dosarele DNA finalizate cu decizii definitive în instanţă în anul 2020, conform bilanţului lor anual de activitate”, se menţionează în comunicat.
Totodată, prin Planul Naţional de Redresare şi Reforme, România propune granturi pentru tineret şi sport de 300 milioane de euro pentru perioada 2021-2026, dar se ştie că sumele înaintate spre negociere de către Guvern cu Comisia Europeană sunt supralicitate la peste 140% din alocările pentru ţara noastră.

“Realist vorbind, aceste scheme de granturi vor fi aprobate undeva în jurul a 214 milioane de euro, adică aproximativ 35 milioane de euro/an. Cine susţine sportul în România? Părinţii care îşi permit. Companiile şi organizaţiile neguvernamentale care se implică în donaţii şi sponsorizări. Antrenorii, ultimii mohicani ai generaţiilor de aur, care îşi dau sufletul, timpul, haienele de pe ei pentru copiii talentaţi. Cei cu respect pentru muncă şi performanţă.”, se mai spune în comunicat.
Astfel, INACO şi-a propus să ajute Clubul Şcolar Sportiv nr. 6, secţia de Kaiac-Canoe, “cu copiii săi extraordinar de talentaţi, cu vârste între 10 şi 12 ani, care pleacă la
sfârşitul acestei săptămâni la campionatul naţional cu bărci vechi de peste 30-40 de ani, cu condiţii de antrenament halucinante.”

Sursa: PRO TV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...