Sari la conținut

Militar de culoare, amenințat cu pistoalele de polițiști și stropit cu gaz lacrimogen. Un polițist a fost concediat


Postări Recomandate

După apariția imaginilor, guvernatorul statului Virginia a ordonat o anchetă.

 

 

În imaginile apărute pe social media și la TV se poate vedea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, relatează AFP și Agerpres.

Incidentul a avut loc 5 decembrie 2020. Militarul Caron Nazario a depus la un tribunal federal o plângere împotriva celor doi poliţişti pentru ceea ce tribunalul a decis că a fost o oprire în trafic violentă.

Nazario, afro şi latino-american, i-a acuzat pe Joe Gutierrez şi Daniel Crocker că i-au încălcat drepturile constituţionale, fiind supus unui atac, precum şi unei percheziţii şi arestări ilegale.

Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, întrebând de mai multe ori cu ce a greşit şi declarând “asta-i o porcărie totală”, în timp ce poliţiştii îi ordonă să iasă din maşină. Agenţii îl acuză că refuză să coopereze.

Nazario, care purta uniformă militară, se afla la volanul unei maşini noi ce nu avea încă plăcuţe de înmatriculare permanente atunci când poliţiştii i-au cerut să oprească, potrivit mass-media. În final, i s-a permis să plece.

Guvernatorul statului Virginia a informat într-un comunicat că îi va cere poliţiei să declanşeze “o anchetă independentă”, subliniind că înregistrarea video este “degradantă şi i-a stârnit furia”.

Poliţia americană este acuzată frecvent de rasism şi de violenţe.

Poliţistul Derek Chauvin este în prezent judecat după ce a fost acuzat că a ucis anul trecut un afro-american, pe nume George Floyd, la Minneapolis. Polițistul i-a ținut genunchiul pe gâtul acestuia mai bine de nouă minute, o dramă care a suscitat un val de furie împotriva rasismului în SUA.

 

Sursa Stirile ProTV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...