Sari la conținut

Șeful Volkswagen: “Nu vom dezvolta o nouă generație de motoare cu combustie internă”


Postări Recomandate

Volkswagen va renunța treptat la motoarele termice și susține că nu va dezvolta o nouă generație de propulsoare cu combustie internă, potrivit declarațiilor făcute de directorul mărcii germane.

 

 

Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, spune că producătorul german se pregătește pentru intrarea în vigoare a viitoarei norme de poluare Euro 7. 

“Vom dezvolta motoarele actuale astfel încât să devină cât mai eficiente cu putință,” explică șeful mărcii, însă subliniază că Volkswagen nu are în vedere o nouă generație de motoare termice. 

“În acest moment, nu ne gândim să lansăm o generație complet nouă de motoare cu combustie internă,” a spus Brandstätter în presa germană. 

Concomitent cu renunțarea treptată la motoarele “tradiționale”, Volkswagen vrea să se concentreze tot mai mult pe electrificare și lansarea de modele electrice. 

Volkswagen a anunțat recent că, din 2023, va folosi o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice. Costurile de producție și complexitatea vor fi reduse, iar autonomia și performanțele vor crește, susțin oficialii germani.

Totodată, nemții vor ca, până în 2030, să deschidă în Europa șase “Gigafactories” dedicate producției de baterii pentru mașini electrice.

Via Automotive News (înreg.)

 

Sursa automarket.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...