Sari la conținut

Românii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca. Peste 9.000 și-au anulat deja programările


Postări Recomandate

Românii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca. Peste 9.000 și-au anulat deja programările

  • Decizia mai multor țări europene de a suspenda temporar vaccinarea cu anumite loturi ale vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca i-a speriat pe români.

Șeful campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru ȘtirileProTv că de joi seară și până în prezent peste 9.000 de persoane, dintr-un total de 200.000, și-au anulat programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca.

CNCAV a anunțat joi că va suspenda vaccinarea împotriva Covid-19 cu dozele AstraZeneca provenite din lotul AVB 2856, scos din utilizare deja în Italia, dar cu toate acestea, a anunțat că peste 77.000 de persoane au fost deja vaccinate cu dozele din acest lot.

Un alt lot de seruri care a ridicat semne de întrebare în mai multe state europene este AVB 5300.

În Austria, la câteva zile după vaccinare, o femeie de 49 de ani a făcut tromboze multiple şi a murit. Au fost sistate urgent vaccinările cu ser din acel lot. O altă persoană a fost diagnosticată cu embolie pulmonară şi ulterior au fost raportate alte două cazuri de tromboză.

Premierul Florin Cîţu a declarat în România nu există doze din acest lot.

Ca răspuns la temerile apărute în spațiul public, AstraZeneca România a comunicat faptul că „o analiză a datelor de siguranță din peste 10 milioane de înregistrări nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut de embolie pulmonară sau tromboză venoasă profundă în vreo grupă de vârstă definită, sex, lot sau într-o anumită țară cu COVID-19 Vaccin AstraZeneca.

“De fapt, numărul observat al acestor tipuri de evenimente este semnificativ mai mic la cei vaccinați decât ceea ce s-ar aștepta în rândul populației generale”, mai precizează compania.

De asemenea, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că vaccinul poate fi folosit în continuare, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...