Sari la conținut

[NEWS]Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură pentru a se alătura căutării de apă de pe Lună.


Postări Recomandate

Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură pentru a se alătura căutării de apă de pe Lună, relatează Gadgets 360. Dispozitivul cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr şi este denumit Puli.

 

 

Numit după o rasă de câini maghiară, rover-ul Puli este o platformă low-cost, concepută pentru a transporta diverse lucruri și concepută să ajute la identificarea hidrogenului pe suprafața Lunii. Are o greutate de 400 de grame.

„Este capabil să compare diferite niveluri de radiație, pentru a găsi apă”, a spus Matyas Hazadi, şeful departamentului de inginerie al Puli Space Technologies, compania care a produs rover-ul şi care are sediul la Budapesta.


NASA a confirmat anul trecut existenţa apei pe Lună, care, prin urmare, poate fi o potenţială sursă de combustibil pentru rachete, rehidratare şi oxigen.


Compania din Budapesta a fost sprijinită financiar de NASA pentru dezvoltarea rover-ului Puli, care a fost testat în Maroc şi Hawaii, pe suprafeţe similare cu cea de pe Lună. Poate fi pregătit pentru a ajunge pe Lună anul viitor.

 

SURSA Stirile PROTV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...