Sari la conținut

Miliardarul Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, s-a întors din Italia și s-a predat polițiștilor


Postări Recomandate

Omul de afaceri Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați români, a fost arestat pe aeroportul internațional Henri Coandă. Era dat în urmărire națională, pentru că trebuie să execute 5 ani de închisoare. 

Milionarul a ajuns în România cu o companie low cost.

El a venit din Italia, unde se trata după ce s-a infectat cu Covid19. 

Ioan Niculae a fost încătușat imediat după aterizare și dus direct la penitenciar unde ar urma, teoretic, să stea în pușcărie, 5 ani!

Unul dintre cei mai bogați români a fost dat în urmărire după ce poliţiştii nu l-au găsit acasă. Ei aveau sarcina să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce Niculae a fost condamnat, definitiv, la cinci ani de detenție.

Niculae a spus joi seara, într-o intervenţie la un post de televiziune, că este internat într-o clinică din Italia, dar şi-a făcut externarea. A mai declarat că ar urma să ajungă vineri în România.

Omul de afaceri, cu o avere estimată undeva între 700 de milioane și un miliard de euro, a fost găsit vinovat pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență, iar joi seară a fost dat în urmărire națională.

Ioan Niculae a fost condamnat inițial pe 27 ianuarie, în acest an, la 3 ani și jumătate de pușcărie, numai că, acum, Curtea de Apel, care a dat și sentința definitivă, i-a majorat pedeapsa de la 3 ani și jumătate în spatele gratiilor, la 5 ani de pușcărie cu executare.

El a fost găsit vinovat pentru următoarea faptă: practic, mai pe înțelesul oamenilor, ar fi încheiat contracte fictive pentru firma sa, în așa fel încât profitul firmei să fie mai mic, drept pentru care să plătească mai puțin TVA statului român și, de asemenea, să plătească impozite mai mici.

 

Spune că se recuperează în Italia, după ce a fost bolnav de Covid-19

 

Patronul firmei Interagro și al echipei de fotbal Astra Giurgiu, care figura, la un moment dat, în top 3 al celor mai bogați oameni din România, a adus prejudicii statului român în valoare de peste 10 milioane de lei. Iar aceasta nu a fost prima condamnare.

În 2015, omul de afaceri a mai fost condamnat la 2 ani și jumătate de pușcărie în dosarul Mita la PSD, însă a fost eliberat condiționat după ce a executat numai 10 luni de închisoare.

Rămâne de văzut dacă restul de pedeapsă de atunci, din 2015, adică un an și opt luni de pușcărie se vă adaugă celor 5 ani dați de Curtea de Apel București prin sentință definitivă.

În mod normal, omul de afaceri ar fi trebuit să fie încarcerat imediat, însă el nu se află în ţară, pentru că la sfârşitul lunii ianuarie, când s-a dat prima sentinţă, era în Italia, unde, spune el, se recupera în urma COVID-19. Rămâne de văzut dacă Niculae va ajunge vineri în România, așa cum a spus.

 

SURSA:www.stirileprotv.ro

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...