Sari la conținut

[TURISM] Franta,Italia si Spania cele mai vizitate orase din EUROPA.


Postări Recomandate

Bătrânul continent continuă să fie unul dintre spațiile cele mai des vizitate de turiști din toată lumea.

 

Franta

 

Franța este, de ani de zile, cea mai vizitată țară europeană, ajungând să primească anual circa 84 milioane turiști străini. Dar nu e de mirare dacă stăm să ne gândim la modul sublim în care spiritul liber, boem al francezilor însuflețește obiective turistice cu vârste venerabile sau de inspirație ultramodernă.

În Franța, cel mai vizitat este, evident, orașul Paris cu principalele sale atracții ultra cunoscute – Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, bulevardul Champ Elysee, catedrala Notre Dame sau Muzeul Luvru. Valea Loarei se constituie și ea într-una dintre cele mai vizitate provincii franceze, grație celor 300 de castele medievale, păstrate în stare foarte bună.

Cele mai multe adăpostesc muzee de artă, iar galeriile impresionează nu doar prin colecțiile muzeale, ci și prin arhitectură și detalii de decor interior. Regiunea Provența atrage turiști străini datorită peisajelor naturale deosebite, dar și vestigiilor rămase de pe vremea romanilor.

Coasta de Azur este una dintre destinațiile cele mai extravagante ale Franței, și extrem de apreciată de turiștii străini, mai ales de către cei cu venituri peste medie.

 

Spania

Spania ocupă poziția a doua a topului celor mai vizitate țări europene, cu o cifră de aproximativ 60 milioane de turiști pe ani. Orașe precum Barcelona, Madrid, Valencia, Cordoba și Palma de Malorca se bucură de o faimă turistică universală, datorită unor obiective culturale ce îmbină istoria, religia și artele: catedrala Sagrada Familia, podul roman de peste râul Guadalquivir, Muzeul Prado, Palatul Regal, Plaza de Cibelis sau Biserica Eulalia.

În Sevilla, cei mai mulți turiști vin să petreacă sejururi prelungite datorită numărului foarte mare de locuri de vizitat: Palatul Alcazar, Catedrala Sfânta Maria, centrul vechi (Barrio de la Santa Cruz).

Marbella, în schimb, este recunoscută pentru frumusețea peisajelor naturale; orașul se găsește pe coasta Mării Mediterane și este un loc plin de viață, cu petreceri până în zori, localuri cu mâncăruri tradiţionale și o minunată piață a portocalilor.

 

Italia

 

Italia primește anual vizita a circa 47 de milioane de turiști, ceea ce o situează pe locul al treilea al celor mai căutate zece destinații turistice din Europa.

În Italia, moda, arta și religia catolică fac legea, în timp ce atmosfera stradală e plină de viață și voie bună. Sunt sute de locuri extrem de populare printre turiștii din toate colțurile lumii.

Orașul Roma se află în capul listei când vine vorba de vestigii antice, dar și pictură și sculptură pur italiană; Veneția este o experiență unică în viață, cu străduțe înguste și aglomerate, cu magazine pe toate gusturile și buzunarele, cu piațete mici și cochete la fiecare pas și, evident, cu romanticele gondole pe apă, întrecute numai de motoarele gălăgioase ale transportului în comun pe canal, vaporetto.

Milano este capitala modei, cu un întreg bulevard destinat exclusiv cumpărăturilor de fițe; Vaticanul a capturat geniul lui Michelangelo Buonarrotti, iar coasta Amalfi se recomandă drept un paradis al serviciilor de cea mai bună calitate, în combinație cu peisaje de natură luxuriantă ce taie respirația. În arhitectura elegantă a castelelor și grandoarea bisericilor din Italia aproape că nu există diferență.

 

Sursa  destepti.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...