Sari la conținut

Care sunt cele mai de succes campanii de imunizare din Uniunea Europeană


Postări Recomandate

Cu toate problemele, stăm încă bine în topul european al vaccinărilor. Potrivit noului instrument de monitorizare al Centrului European de Control al Bolilor, cele mai de succes campanii de imunizare din uniune sunt în Irlanda, Danemarca şi Malta.

Graficul din materialul video prezintă numărul vaccinurilor distribuite în fiecare ţară a spaţiului economic european conform ultimului instrument Vaccine Tracker, actualizat de Centrul European de Control al Bolilor. Italia conduce cu peste 2,2 milioane de doze, urmată de Spania, Polonia, dar şi România.

În ceea ce priveşte vaccinarea propriu-zisă, campioni în uniune sunt irlandezii, care au vaccinat deja 4,1% din populaţia adultă, urmaţi de islandezi, cu 3,8%, şi de maltezi, cu 3,7%. Polonezii şi slovenii au şi ei 3% dintre adulţi deja vaccinaţi cu prima doză.

Toate ţările uniunii europene au prioritizat bătrânii şi personalul medical la vaccinare, dar chiar şi la aceste categorii au apărut diferenţe de abordare. De pildă, unele state, precum Austria, Finlanda, Germania, Franţa, Grecia, Malta sau Norvegia, au început campania cu vaccinarea celor de peste 75 sau 80 de ani.

O altă categorie inclusă în etapele de început ale vaccinării este cea a adulţilor cu comorbiditati.

 

SURSA:www.stirileprotv.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...