Sari la conținut

[FOTBAL] Luque îl numea gras şi idiot când se referea la Maradona. Înregistrările cu doctorul lui Diego au ieșit la iveală

Postări Recomandate

• Anchetele și investigațiile legate de moartea lui Diego Maradona sunt în toi, însă au ieșit la iveală detalii surprinzătoare.
  • FOTBAL
  • Diego Maradona, în februarie 2020 / Foto: Getty Images
  • Liga 1: FC Argeș - Sepsi Sfântu Gheorghe, marți, 17:00, Digi Sport 1
  • Liga 1: Chindia Târgoviște - CFR Cluj, luni, 20:00, Digi Sport 1
  • Unul dintre personajele-cheie este Leopoldo Luque, doctorul personal al fostului star argentinian, care este suspectat că e responsabil de moartea fostului mare fotbalist. Iar din modul în care se referea la pacientul său este evident că nu-l respecta deloc.
  • Luque, neurochirurgul care l-a operat pe creier pe marele Diego, în octombrie 2020, a apărut din nou pe prima pagină a ziarelor, cu înregistrări ale unor convorbiri telefonice purtate cu un coleg și cu Augustina Cosachov, psihiatrul lui Maradona.
  • Leopoldo Luque: Da, idiotule a făcut stop cardio-respirator. Grasul o să facă pe el în timp ce moare"
  • Potrivit publicației Infobae, citată se As, una dintre discuțiile făcute de Luque a fost în timp ce se afla în drum spre San Andres, locul unde a murit Maradona.
  • În acest timp, psihiatrul Augustina Cosachov și psihologul Carlos Diaz mergeau împreună acasă la Maradona pentru o evaluare de rutină, însă l-au găsit deja în stop cardio-respirator.
  • În mesajele respective, neurochirurgul Leopoldo Luque l-a întrebat pe psihiatru despre starea de sănătate a lui Maradona. În același timp, Luque îi spunea unui asociat al său ce se întâmplă: "Nu-ți face griji, sunt pe autostradă acum. O să ajung... Pare să fie mort. Zice că e mort".
  • "La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu", este o altă înregistrare a lui Luque în timp ce vorbea cu un coleg.
  • "Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut", este cea mai șocantă parte din întreaga discuție.
  • Discuțiile înregistrate dintre doctorul neurochirurg al lui Maradona și psihiatrul fostului jucător
  • Într-o discuţie purtată între Luque și psihiatrul Cosachov, acesta din urmă încearcă să-i descrie neuchirurgului ce s-a întâmplat la San Andres:
  • Augustina Cosachov: "Am făcut-o manual, acum ei se află cu echipa, îl resuscitează și e intubat. Dar a durat 10-15 minute să facem asta pentru că ambulanța nu venea".
  • Leopoldo Luque: "Înțeleg asta, am priceput că asta înseamnă resuscitare, dar ce vreau eu să știu este dacă el mai este acum resuscitat sau dacă deja e intubat? I s-a pus o linie? I-a revenit pulsul sau nu? Asta vreau să știu, dacă inima s-a reactivat. Să spunem că, dacă i se face resuscitare deja de jumătate de oră, e practic mort. Asta vreau eu să știu".
  • Augustina Cosachov: "Nu. Am intrat în cameră și el era rece. Rece, fără semne vitale! Am început să-i facem resuscitare și și-a recăpătat pulsul puțin și i-a revenit puțin și temperatura corporală. Toate acestea au durat în jur de 10 minute. Noi făceam resuscitare manuală. Am făcut-o eu, asistenta, negrul și Monona. Iar apoi a ajuns ambulanța. În acest moment acționează ei și nu ne-au dat informații. Nu ne spun care este situația. Eu am plecat. Ei nu îmi spun nimic".
  • Leopoldo Luque: "Bine, bine. Iar ultimul lucru pe care ți-l cer... Eu sunt pe drum, o să ajung în 40 de minute. I-ai simțit pulsul într-un anumit moment sau nu avea deloc puls? I-a revenit pulsul? Știu și îmi imaginez că din cauza asta l-au resuscitat, dar și-a recăpătat pulsul?"
  • Augustina Cosachev i-a răspuns că l-a simțit, dar că "părea mort"
  • Apoi Luque a încercat să o calmeze pe Cosachev și i-a spus: "Îmi închipui. Calmează-te, gata, asta este. E un pacient complex și ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Noi o să fim acolo".
  • Într-o altă convorbire, Luque este auzit spunându-i Augustinei Cosachov: "Nu...da, asta este! Adică am făcut ceea ce trebuia să facem, Augustina. Familia a fost acolo, toată lumea era în cunoștință de cauză despre tot, s-a discutat cu toți. Lucruri din astea... Există pacienți ca acesta, foarte dificili".
  • Augustina Cosachov: "Nimic. Tot ce cer este să-mi spui dacă ei pleacă de acolo și unde se duc, ca eu să mă duc direct. Sigur, dacă supraviețuiește. Pentru că, așa cum este situația, e complicat. Dacă ei rămân acasă, asta se întâmplă câteodată pentru că ei cred că el nu va suporta transferul".
  • Galerie Foto
  • Acuzații de ucidere din culpă după decesul lui Diego Maradona
  • Medicul lui personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, are probleme din ce în ce mai mari cu justiția. Acesta este acuzat, printre altele, că a falsificat semnătura lui Maradona pe o cerere privind dosarul medical de la Clinica Olivos unde a fost internat fostul mare fotbalist argentinian.
  • Totul a plecat de la percheziția efectuată la domiciliul doctorului după moartea lui Maradona. Iar anchetatorii au descoperit documente datate din 1 septembrie 2020 pe care Leopoldo Luque exersa copierea semnăturii lui Maradona. 
  • Cum actul a fost trimis pe internet clinicii, Leopoldo Luque a comis o infracțiune și riscă o condamnare de până la 2 ani de închisoare doar pentru această problemă. Doctorul personal al lui Maradona este deja investigat pentru ucidere din culpă în cazul decesului fostului decar.
  • Maradona a murit pe 25 noiembrie, la 60 de ani
  • Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la câteva zile după ce a fost operat pe creier. Chiar dacă a ieșit din spital și părea bine, fostul campion mondial a murit din cauza unui stop cardiac.
  • Maradona se lupta cu depresia, dar și cu dependența de alcool. După operația pe creier, ”El Pibe D'oro” a fost externat și se afla la casa lui din Tigre, acolo unde era îngrijit de familie.
  • La un moment dat i s-a făcut rău. Imediat au fost chemate mai multe ambulanțe, care i-au acordat ajutor la fața locului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

sursa -> digisport.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...