Sari la conținut

Elon Musk l-a întrecut pe Jeff Bezos în cursa pentru cel mai bogat om


Postări Recomandate

În mod normal nu aș vorbi despre averile unora pe aici pentru că nu este specificul site-ului, dar se prea întâmplă ca întrecerea nebună dintre cei mai bogați oameni din lume să îi găsească pe amândoi în spectrul tehnologiei. Iar Elon Musk, celebrul fondator al Tesla și SpaceX tocmai l-a depășit pe Jeff Bezos, părintele corporației Amazon când vine vorba de valoarea afacerilor.

Afaceristul sud-african s-a bucurat de o creștere imensă a companiei de mașini electrice Tesla, care alături de SpaceX însumează circa 188.5 miliarde de dolari. Asta îl pune pe Elon Musk pe primul loc în lume, cu circa 1.5 miliarde de dolari peste Jeff Bezos.

Pe lista bogaților din IT încă îl găsim și pe Bill Gates care a fost cel mai bogat om din lume pentru o perioadă lungă, iar în intervalul 1995-2017 a fost înlăturat de la poziția de lider doar de cinci ori. După care, Amazon i-a adus succesul lui Jeff Bezos care l-a întrecut pentru prima oară pe Bill Gates în 2018 și de atunci a rămas în poziția de lider. Asta până când acțiunile Tesla au explodat și Elon Musk a intrat pentru prima dată în top 10 cei mai bogați oameni din lume direct pe prima poziție.

Miliardarul excentric a declarat însă și în trecut că banii aceștia nu înseamnă nimic:

Citat

Aproximativ jumătate din banii mei sunt destinați rezolvării problemelor de pe Pământ, iar cealaltă jumătate va ajuta la crearea unui oraș pe Marte care va asigura continuitatea vieții (de toate speciile) în cazul în care planeta noastră este lovită de un meteorit precum cel care a ucis dinozaurii sau izbucnește un al treilea război mondial și ne distrugem singuri.
Elon Musk

Declarația acestuia este puțin cam prea realistă și ne arată modul în care un om cu o avere atât de mare privește lucrurile și în special viitorul nostru, ca rasă. Cu siguranță vom mai auzi despre Elon Musk, fie când fumează marijuana pe la emisiuni, fie când își numește copii după avioane de luptă. Un lucru este sigur însă; cel mai bogat om din lume este într-o misiune de a salva rasa umană pe cont propriu și momentan îi merge bine. Poate să-mi explice cineva de ce brusc am chef de Mass Effect?

 

 

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...