Sari la conținut

Cum încearcă hackerii să le fure datele celor cu iPhone: la ce trebuie să fii atent


Postări Recomandate

Apple va ține un eveniment online, iar zvonurile spun că acesta va fi despre introducerea noii game iPhone 12. După cum am putut observa însă de-a lungul anilor, nu numai utilizatorii Apple sunt interesați de aceste evenimente, ci și escrocii.

In primele nouă luni ale anului 2020, Kaspersky a observat că infractorii sunt interesați în mod constant de utilizatoriii Apple și de conturile lor. De exemplu, în fiecare lună, cercetătorii companiei au găsit aproximativ 100 de domenii suspecte în întreaga lume care menționau “Apple” drept companie. Majoritatea acestor site-uri web solicită utilizatorilor să introducă ID-ul și parola lor Apple. Numărul acestor resurse a crescut rapid în septembrie, iar până la finalul lunii, existau deja 1.950 de astfel de domenii.

După ce au analizat numele acetor resurse, experții
Kaspersky au sesizat că unele dintre acestea se oferă să găsească telefoane pierdute, în timp ce altele oferă ajutor pentru recăpătarea accesului la conturile personale. Există, de asemenea, site-uri de phishing care imită serviciile de asistență Apple. Cel mai probabil, aceste resurse au fost create cu scopul de a fura conturile utilizatorior dar nu au funcționat corect și au rămas în final doar un software abandonat. Escrocilor le place să folosească aceste pagini ca măsură de precauție, astfel încât atunci când o resursă este blocată, să poată activa imediat alta.

Resursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...