Sari la conținut

Scandal după ce Simona Halep a primit cu 10 euro mai puțin față de Novak Djokovic la Roma. Organizatorii, acuzați că sunt misogini


Postări Recomandate

Simona Halep a câştigat pentru prima oară turneul de la Roma, dar n-a fost premiată la fel ca Novak Djokovic. Ea a încasat cu 10 euro mai puţin decât câştigătorul de la simplu masculin. Organizatorii turneului de tenis de la Roma au fost aspru criticaţi pe reţelele de socializare, fiind acuzați de misoginism.

Djokovic, care l-a învins luni în finală pe argentinianul Diego Schwartzman, cu 7-5, 6-3, obţinând al 36-lea său titlu ATP Masters 1.000, a primit un cec de 205.200 euro.

În schimb, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul în turneul Premier 5, în urma unei finale în care Karolina Pliskova (Cehia) s-a retras din cauza unei accidentări la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Dacă organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să dea acelaşi cec la ambele categorii, cei de la Foro Italico au fost criticaţi pentru această decizie ciudată.

Până anul trecut, diferenţa a fost imensă. În 2019, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de campioana Karolina Pliskova.

Anul acesta, diferența dintre Halep și Djokovic a fost de zece euro.

Fanii s-au revoltat față de situaţia de la Roma, unde premiul Simonei Halep a fost frustrant de aproape de cel al lui Djokovic, însă nu egal.

''Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct'', a scris pe Twitter un iubitor al tenisului.

''Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei'', a scris altul.

Impactul financiar al pandemiei de coronavirus a redus premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro. 

Sursa: click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...