Istorie și turism
Puteți deschide maxim 5 topicuri pe zi.
Topicurile care NU au primit un răspuns de peste 72 de ore vor fi închise.
Nu acceptăm limbaj obscen, jignitor, adus oricărui membru pe forum!
Sub-forumuri
-
Știați că?
495 postări
285 topicuri în acest forum
-
- 0 răspunsuri
- 300 citiri
REGULAMENT DESCHIDERE TOPIC NOU Când creaţi un topic nou, acesta trebuie sa fie de minim 3-4 randuri cu informatii relevante. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului. Este recomandată adăugarea unor capturi de ecran sau poze pentru facilitarea procesului de recomandare. Titlul topicului trebuie să definească recomandarea. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi redenumirea topicului. Folosiţi funcţia "Search" pentru a vă asigura că recomandarea nu a mai fost adresată. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului. Topicurile care …
Ultimul răspuns de la Tavvy, -
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 70 citiri
Cetatea Alba Carolina reprezintă una dintre cele mai mari cetăți din România și se întinde pe o suprafață imensă. Prin frumusețea și unicitatea ei, cetatea este cel mai important punct turistic al orașului Alba-Iulia. Pe aici trec anual din ce în ce mai mulți turiști, ce rămân impresionați de această minunată locație. A fost construită între anii 1715-1738, după planul arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, cu trei linii de fortificare: 7 bastioane, legate între ele de curtine, 6 raveline și o contragardă, toate separate de șanțul magistralei. În zona actualei cetăți, în perioada romană, se afla castrul Legiunii a XIII-a Gemina (Apulum) ale cărui zidur…
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 19 citiri
Dacia era în antichitate țara locuită de geto-daci, care erau împărțiți într-un număr mai mare de state și ocupau un teritoriu cuprins între: râul Tisa (vest), râul Nistru și Marea Neagră (est), Dunăre (sud) și Carpații Păduroși (nord). În anumite părți chiar depășeau aceste hotare: spre est peste Nistru , "înaintând până spre Bug", iar spre vest, "ajunseră până la Dunărea panonică". [1] Grecii le spuneau dacilor geți, iar romanii daci. Regatul dacic a ajuns la cea mai mare întindere a sa în timpul regelui Burebista, având ca hotare: țărmul Mării Negre și Bugul - spre est, Cadrilaterul boem, Dunărea panonică și Morava - spre vest, Carpații Păduroși - spre nord, iar M…
Ultimul răspuns de la FLG , -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 40 citiri
Conform spuselor lui Strabon, Burebista a fost un lider politic și militar impresionant, al ținuturilor locuite de geto-daci Ajuns în fruntea neamului său care era istovit de războaie dese, getul Burebista l-a înălțat atât de mult prin exerciții, abținere de la vin și ascultare față de porunci, încât în câțiva ani a făurit un stat puternic și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine, ajungând să fie temut chiar și de romani. SURSA
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 50 citiri
Numele Imperiul Bizantin este un termen istoriografic modern, care era necunoscut celor care au trăit în vremurile de glorie ale imperiului (adică Imperiul Roman de Răsărit). Termenul Imperiul Bizantin a fost inventat în 1557, la aproximativ un secol după căderea Constantinopolului, de către istoricul german Hieronymus Wolf (1516 - 1580), care a introdus un sistem de istoriografie bizantină în lucrarea sa Corpus Historiae Byzantinae, cu scopul de a deosebi istoria antică romană de istoria medievală greacă, fără a mai atrage atenția asupra predecesorilor lor antici și continuității imperiale romane (în Est). Standardizarea termenului a apărut în secolul al …
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 94 citiri
Constantin Brâncuși, pionier al sculpturii abstracte moderne ale cărui lucrări în bronz și marmură sunt caracterizate printr-o utilizare elegantă de formă pură și finisare rafinată Pasionat de sculptora în lemn, a produs numeroase lucrări, adesea cu iz popular, experimentînd pentru prototipurile acestora cu diferite materiale. Este cunoscut cel mai bine pentru sculpturile sale abstracte de busturi și păsări ovoidale în zbor. SURSA
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 62 citiri
Anglia este cea mai mare și populată dintre cele patru diviziuni administrative și istorice ale Regatului Unit. Dovezile arheologice indică faptul că partea sudică a Angliei actuale fost colonizată de oameni cu mult timp înainte de restul Insulelor Britanice. Acest fapt se datorează climatului său mai ospitalier în timpul erelor glaciare ale trecutului îndepărtat, precum și a perioadelor dintre acestea. Prima mențiune istorică despre regiune se află în Massaliote Periplus, un manual despre navigație pentru negustori, considerat că ar data din secolul al VI-lea, î.Hr., deși legături culturale și comerciale cu continentul existaseră cu m…
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 22 citiri
Inițial, numele Basarabia a fost dat Țării Românești, datorită dinastiei întemeietoare a acestui voievodat, familia Basarabilor. Aceștia, în luptele lor împotriva Tătarilor între 1328 și 1342, au luat în stăpânire stepa cuprinsă între Carpații Vrancei - Dunăre - Marea Neagră și o linie mergând de la confluența Trotușului cu Siretul la capul Codăești (la sud de Cetatea Albă, nu departe de gura Nistrului). Ulterior, acest teritoriu a fost cedat în secolul al XIV-lea de Alexandru Basarab voievodatului Moldova, în cadrul căruia i-a rămas numele de Basarabia[2]. În 1484, Turcii cuceresc malurile Dunării și Mării Negre cu cetățile-porturi Chilia și Cetatea Albă, iar în 1538 cuc…
Ultimul răspuns de la FLG , -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 51 citiri
Din preistorie până în perioada contemporană istoria Franței poate fi divizată în numeroase perioade, cele mai multe în funcție de schimbările ce au avut loc, fie de regim politic, fie de dinastie. Prezența umană pe actualul teritoriu al Franței datează de încă acum 1.800.000 de ani. De-a lungul timpului s-au dezvoltat o serie de culturi, printre cele mai cunoscute fiind cea de la Lascaux, fiind datată la 15.000 ani î. Hr. Neoliticul apare cu 7000 ani î.Hr. iar la începutul Secolului al IX-lea î.Hr. în regiune apar galii, un trib de origine celtică. Sursa
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
- 0 răspunsuri
- 596 citiri
Muntele de Sare de la Praid este una dintre cele mai spectaculoase zone din Transilvania. Suprafața de 66 hectare a rezervației naturale se află la sud-vest de stațiunea turistică Praid și se suprapune peste domul de sare Muntele de Sare (576 m). Muntele de Sare a ajuns să fie un dom separat datorită pârâului Corund și a activității umane. Aici puteți găsi doline în sare, chei în sare, spălări de versant în sare, izvoare de apă sărată, etc. Defileul de sare se află în partea de sud-vest a rezervației, format de pârâul Corund, care a retezat muntele de sare, treptat adâncindu-se, lăsând în urmă pereți abrupți de sare, stânci de sare albe, spectaculoase. De demult, în…
Ultimul răspuns de la dRama t i c a, -
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 55 citiri
Văzuți și admirați în filme și benzi desenate, samuraii au devenit simbol al demnițații și onoarei fără compromise. Samuraii, membri ai unei puternice caste militare din Japonia feudală, au început ca războinici provinciali înainte de a se ridica la putere în secolul al XII-lea odată cu începutul primei dictaturi militare a țării, cunoscută sub numele de shogunate. Samuraii vor domina societatea japoneză până la restaurarea Meiji din 1868 care a dus la abolirea sistemului feudal. În ciuda faptului că erau lipsiți de privilegiile lor tradiționale, mulți dintre samurai aveau să intre în rândurile de elită ale politicii și industriei din Japonia modernă. …
Ultimul răspuns de la adelin-, -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 64 citiri
Orfeu. Personaj din mitologia greacă, considerat cel mai celebru dintre poeţii care au trăit înaintea lui Homer. Potrivit tradiţiei celei mai răspândite, era fiul lui Eagru (sau al lui Apollo) şi al muzei Caliope şi a trăit în Tracia în epoca argonauţilor, pe care i-a însoţit în expediţia întreprinsă în căutarea lânii de aur. Apollo însuşi i-a dăruit lira, iar muzele l-au învăţat să cânte la ea; cu acest instrument el fermeca, răspândind armonii divine, nu numai animalele sălbatice, ci până şi pietrele, arborii şi obiectele neînsufleţite de pe povârnişurile Olimpului se mişcau din loc şi îl urmau ca să asculte minunatele sunete ale lirei sale de aur. După în…
Ultimul răspuns de la FLG , -
-
-
- Manager Server
- 0 răspunsuri
- 78 citiri
Personaj grec mitic, definit de Pindar ca „erou divin” şi considerat de atunci ca având o dublă natură, de zeu şi erou. Potrivit lui Homer, Heracle era fiul lui Zeus şi al Alcmenei, o muritoare, soţia lui Amfitrion din Teba (Beoţia). Zeus s-a dus la Alcmena luând înfăţişarea lui Amfitrion, pe când acesta era plecat la război; din această unire s-a născut Heracle. În ziua când trebuia să se nască Heracle, pe când Zeus se lăuda că urma să devină tatăl unui erou ce avea să domnească asupra neamului lui Perseu, care era strămoşul lui Amfitrion, precum şi al Alcmenei, Hera, geloasă din cauza trădării soţului, a reuşit să-l convingă să jure că va fi rege urmaşul lui Perseu…
Ultimul răspuns de la FLG , -
-
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 56 citiri
Amfiteatrul Flavian, mai bine cunoscut sub numele de Colosseum ,este unul dintre cele mai spectaculoase monumente arhitecturale ale lumii antice. Construit in primul secol d.Hr., este in mare parte amintit ca fiind locul unde se desfasurau spectacolele care implicau gladiatori, animale salbatice si multe altele, multe dintre ele fiind sangeroase. A fost de asemenea, o minune arhitecturala si a ingineriei, cel mai mare si mai complex amfiteatru permanent din lumea antica. Realizat in principal din beton, 3.5 milioane de metri cubi de travertin si cantitati similare de marmur…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 65 citiri
PRIMII AGRICULTORI Vânătorii şi culegătorii din perioada Paleoliticului târziu au făcut alte progrese importante. Ei au domesticit animale sălbatice, precum lupii, care au devenit primii câini de vânătoare. Oamenii și-au dat seama că plantele pe care le culegeau puteau fi înmulţite prin semănarea semințelor. Odată cu aceste descoperiri, ei au putut să se stabilească în grupuri permanente și să formeze comunități. Primele comunități agricole au apărut acum circa 12 000 de ani. Fermierii semănau varietăți timpurii de grâu și orz, care creșteau pe dealuri, și au domesticit animale precum oaia și capra pentru lapte și carne. …
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 34 citiri
Atunci când auzim de Monaco, gândurile noastre zboară imediat spre lux și rafinament. În statul princiar de numai 2 kilometri pătrați care este situat pe Riviera Franceză. Monaco este una dintre cele mai fascinante țări din lume. Strălucirea și farmecul său se îmbină perfect cu frumusețea naturală și arhitectura veche de secole pentru a face o destinație de vacanță care este diferită de oricare alta. Poate că Monaco este a doua cea mai mică țară de pe pământ, după Vatican, dar poate oferi atracții de neuitat. Potrivit unui mit antic, Hercules ar fi trecut pr…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
Scurt Istoric Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial (acordat negustorilor din Liov), emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Deoarece existau clădiri mai vechi de această dată (spre exemplu presupusa Biserică armeană construită în 1395), se crede că orașul este mult mai vechi, cel puțin cu câteva decenii înainte de această dată, fapt dovedit și de zidurile Curții Domnești. Iașiul a fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862 și capitala Regatului României între 1916 și 1918 (în perioada Primului Război Mondial, atunci când Bucureștiul s-a aflat s…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
Scurt Istoric: Grădina zoologică a fost fondată la 5 decembrie 1879 de către o societate pe acțiuni , Gesellschaft Zoologischer Garten. Clădirea centrală a fost deschisă împreună cu grădina zoologică în sine la 8 septembrie 1881. Ea prezenta 34 de animale, printre care o pereche de lupi și un urs. De atunci, grădina zoologică a fost extinsă în mod constant. În 1937, societatea pe acțiuni care deținea grădina zoologică s-a luptat din cauza dificultăților economice, iar operațiunile au fost transferate de atunci consiliului orașului Wuppertal. Sfârșitul anilor 1900 până în anii 2000 a avut loc îmbunătățiri și renovări majore în ceea ce privește exponatele grădi…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 101 citiri
Mândră de pista sa lungă, Experience Factory Eupen, cunoscută anterior sub numele de Karting Eupen, este una dintre cele mai lungi piste de karting indoor din lume! Datorită tunelului RedBull și structurii sale pe mai multe niveluri, aspectul pistelor vă va uimi, iar viteza vă va lăsa fără cuvinte. Karting Eupen este situata in orasul Eupen,Belgia, foarte aproape de granita cu Germania, la doar 15 km de orasul Aachen, Germania! Lungimea circuitului este de 1.1 km , ceea ce o face cea mai lunga pista! De asemenea, cu 6 metri lățime, circuitul oferă piloților mai multe oportunități de depășire. …
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 0 răspunsuri
- 282 citiri
„Biserica Neagra” din Brasov a fost construita in locul unei biserici romanice care data din secolul XIII si care a fost distrusa ca urmare a invaziei tatare din 1241. La inceput, biserica a fost romano-catolica, primind hramul Sfanta Maria. De aceea, s-a numit Biserica Sfanta Maria. Numele de „Biserica Neagra” dateaza odata cu incendiul din 1689. Astfel, la 21 aprilie 1689, un incendiu devastator a izbuncit in centrul orasului si in doar 4 ore totul a fost facut scrum. Au ars altarul, orga şi toate obiectele de cult. Singurul obiect care nu a fost mistuit de flăcări a fost cristelniţa. Cronicile vremii spun ca, in mod inexplicabil, in timp ce aco…
Ultimul răspuns de la dRama t i c a, -
- 0 răspunsuri
- 44 citiri
The amphitheatre was built around 238 AD in Thysdrus, located in the Roman province of Africa Proconsularis in present-day El jem it was constructed by the local proconsul Gordian, who became emperor as Gordian III. .As other amphitheatres in the Roman Empire, it was built for spectator events, and it is one of the biggest amphitheatres in the world. The estimated capacity is 35,000, and the sizes of the big and the small axes are respectively 148 metres (486 ft) and 122 metres (400 ft). The amphitheatre is built of stone blocks, located on a flat ground, and is exceptionally well conserved. In the Middle Ages, it served as a fortress, and the population sought shelter …
Ultimul răspuns de la the real ALFA, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 63 citiri
Turnul ARAG (sediul european al asigurărilor ARAG) a fost construit intre anii 1998- 2000, si inaugurat in 2001 . Cu 32 de etaje(si 2 etaje subterane) are o înălțime totală de 124,88 metri, clădirea administrației pe plan eliptic este cel mai înalt zgârie-nori din oraș. Patru etaje de grădină sub formă de atrii spațioase și plantate întrerup podelele birourilor la fiecare șapte etaje. În Turnul ARAG, cei aproximativ 20.000 de metri pătrați de fațadă din sticlă (5,200 panouri de sticla) au fost proiectați ca o așa-numită fațadă cu casetă de arbore, care, datorită principiu…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 136 citiri
Scurt Istoric: Rheinturm (tradus turnul fluviului Rin), din Düsseldorf, capitala statului federal Renania de Nord-Westfalia, Germania este un turn de telecomunicații din beton, cu o greutate estimativa de 22.500 tone si înalt de 240,5 metri . Construcția a început în 1979 și s-a terminat în 1981. Rheinturm detine antene pentru radio direcționale, transmițătoare FM și TV. Turism: Turnul gazduieste de asemenea si un restaurant rotativ si o punte de observare la o inaltime de 168 metri(sus,se poate vedea din punctul de observare si Domul din Koln, la o distanta in linie dreapta de ~30 km). Urca…
Ultimul răspuns de la InferNal, -
- 0 răspunsuri
- 62 citiri
Tratatul de la Varșovia: Momentul în care Rusia și aliații au făcut un acord ca răspuns la NATO. România, printre statele fondatoare NATO a apărut în anul 1949, având 12 țări fondatoare – SUA, Canada, Franța, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca, Norvegia, Islanda, Portugalia, Italia – din necesitatea de a bloca expansiunea comunismului și a URSS în lume. Obiectivul oficial era cel de a pune în aplicare un sistem comun de apărare împotriva unui atac provenit din exterior. Multe dintre principiile aplicate de SUA în timpul Războiului Rece sunt bazate pe scrierile lui George Kennan. Ce a fost Pactul de la Varșovia? …
Ultimul răspuns de la SERBANN, -
- 1 urmăritor
- 0 răspunsuri
- 104 citiri
@Scurta istorie: Podul Hohenzollern , situat langa #catedrala koln , este denumit după Casa de Hohenzollern, familia dinastică de electori, regi și împărați ai Prusiei, Germaniei și României, fondată în sec.XI. De altfel podul este străjuit la capete de patru statui ecvestre ale ultimilor patru împărați ai Prusiei/Germaniei: Friedrich Wilhelm al IV-lea al Prusiei (1840–1861), Wilhelm I (1861–1888), împărat al Germaniei, Friedrich al III-lea (1888), împărat al Germaniei numai 99 de zile și Wilhelm II (1888–1918), împărat al Germaniei. …
Ultimul răspuns de la InferNal,